2011. június 18., szombat

Verzej

Üdv a Bánovci-verzeji thermál kempingből! Hajnal 5 körül kidurrant a matracom. Reggel esett, de elállt az indulási időre. Almi elköszönt tőlünk. Sajnos nem sikerült feljutni a libegővel a Krvavec tetejére. Míg mi Ancsával kávéztunk a többiek gyalog felmentek. Most kaja, aztán megyünk vissza éjszakai fürdőzésre a 38 fokos vízbe. Délelőtt indulunk haza. Sziasztok

2011. június 17., péntek

Savica

Ma ahogy illik hágóztunk egyet, aztán végigcaplattuk a Vintgar szurdokját. Most egy 9 emelet magasságból alázúduló vízesésnél vagyunk. Üdv mindenkinek!

2011. június 16., csütörtök

Triglav

Ma csavarogtunk egyet Triesztben, kívülről megnéztük a lipicai lovakat, majd következett életem egyik legszebb gyalogtúrája, Tolmin messzeföldön híres folyómedre. Láttam már sok szép színes brossúrát. Ez kivételesen ugyanolyan szép az életben is. A híres első világháborús bunkert is sikerült megnézni. Most Trenta kempingjében iddogálunk. Sziasztok!

2011. június 15., szerda

Az Adriánál

Az első látnivaló ma Predjama sziklába épített kastélya volt. Képek dögivel készültek, ki-ki teszi is fel majd otthonról. A második egy fantasztikus barlang. Skocjanské néven lehet rákeresni aki képeket szeretne látni róla, mivel tilos volt a fotózás... E pillanatban az Adria-parti kemping éttermében várjuk a kajánkat. Retekegér, utas, tigri71, cvendel és a két BTR pancsoltak egyet a tengerben. (én csak köldökig bírtam.) A fotón a lemenő nap sárgás fényében ücsörög a csapat. Üdv mindenkitől az otthon maradottaknak! Holnap zsúfolt napunk lesz.

2011. június 14., kedd

Otocec

Egy darabban megérkeztünk első szállásunkra. A csapat el van ragadtatva a helytől. Holnap Postojna, majd barlanglátogatás és a nap végén Izola.

2011. június 12., vasárnap

Kedden indul útjára a "Flúgos-futam" Szlovéniába

Június 14-én új túra kezdődik. Ezúttal nem egyedül, hanem egy hét motorból álló konvojjal és csupán egyetlen országba, de azt rendesen körbejárjuk. Név szerint: almi, BTR, cvendel, retekeger, Tigri71, Zoli és jómagam. Szlovénia nagy kedvencem. Igyekezni fogok minden nap bejelentkezni. Arra kérlek benneteket drukkoljatok, hogy jó időnk legyen!

A májusi túra záróbejegyzése

Ide kerül majd a májusi túra záróbejegyzése.