2011. május 21., szombat

Új képek a galériában

További képek a galériában!

La plage

A reggeli jelentkezést követően úgy döntöttem kijár egy pihegőnap. Dölután lömentünk lö plázs. A víz piszkosul visszahúzódott. A délelőtti állapothoz képest +40 métert kellett caplatni. Elindulunk Párizs felé.

2011. május 19., csütörtök

Midi-Pireneus

Üdv minden kedves olvasómnak! A tegnap előtti nap is egészen érdekesre sikeredett. Az útvonalat két útlezárás is tarkította. A második esetében a terelés táblát követvén a gps egy mellékútra vitt. 40 percet kóvályogtatott egy hatalmas kiterjedésű területen, miközben a benzin egyre csak fogyott. Megálltam egy háznál, melynél egy ember avart égetett és megkérdeztem hány km a legközelebbi tankoló hely. Válasz helyet visszakérdezett, hogy mivel megy a moci. 95? Na szálljak csak le, mert ő ad ingyéé, annyit amennyivel kihúzzuk a legközelebbi kútig. Visszajelző lámpa elalvásig töltöttem és megköszönvén távozni is szerettünk volna, de azt mondta oké, de, ha nem iszunk vele akkor kéri vissza a benzint... Illetlenség lett volna meglépni. A ház túloldalán lévő terasz egy tüneményes panorámát rejtett lankával és tóval. Fotókat Ancsa csinált, majd otthon linkelem a blogba. Mire elengedtek minket pont beleszaladtunk egy kétórás zuhéba, aminek a zömét egy nagyáruház parkolójának bevásárlókosarai közt vészeltünk át. Egy közeli kempingben megaludtunk és tegnap délelőtt nekivágtunk a hegynek. A csúcson kívül napsütés fogadott, de a Tourmalet-en 10 fok és felhőzet volt. Mihelyst wifihez jutok azonnal töltöm a képeket. Sajnos megint lefogyott a pénz a kártyámról. Az elmúlt két nap alatt 712 km-t tettünk meg. Jelenleg egy Bordeaux-tól nyugatra lévő Atlanti parti kempingben vagyunk és az óceán erős hangjára keltünk. Minden oké. ma még próbálok írni. Sziasztok!

7. nap

Ma megpróbálunk feljutni a Col du Tourmalet-ra. A távolság nem nagy, viszont időben sok. A Pireneusoktól amúgy is tartok kissé. A tegnap kimosott cuccok elég jól száradnak a reggeli napsütésben. Nagyon barátságos ez a kis kemping. Madárcsicsergés ébresztett ezen a hatalmas birtokon. Nem is érdemes nagy tábort keresni.

2011. május 18., szerda

6. napi nyomvonal

Kattints a nyomvonalra a részletes napi adatok megtekintéséhez!

Cannes után

Sajnos Cannes is zsúfolt volt, de ott a filmesek csinálták a fesztivált :) Kész szerencse, hogy ránéztem a vízhőfokra, mert a piros tetejéhez közelített a dög meleg és a dugó miatt a mutató. Mivel legalább egy órába telt a bontás és összerakás. St. Tropez így kimaradt. Ahol most vagyunk ( 43.39764-3.54870 ) egy holland pacák segített az ülésfűtés kapcsolójára paralel kötni a ventillátort. Töltöttem fel pár képet, üdv néktek!

Nagyobb mérethez kattints a térképre!

Kávészünet

Új képek a galériában

További képek a galériában!

2011. május 17., kedd

5. napi nyomvonal

Kattints a nyomvonalra a részletes napi adatok megtekintéséhez!

Óceanográfiai Múzeum - Monaco

Üdv az Óceánográfiai Múzeum tetőteraszáról! Előttem a tenger végtelen kékje a másik oldalon a nagyhercegség, ahol épp a F1-es pályát építik. Eszméletlenül szép kanyargós úton jöttünk le a kempingtől a riviérára. Fantasztikus a múzeum! Nem tudom szavakba önteni mennyi szín, milyen kavalkád látható az akváriumokban. Boldog vagyok, hogy mindezt láthatom és ha elébb nem, de hazaérve veletek is megoszthatom a tengerek világát. Wifi egy szál se...

Nagyobb mérethez kattints a térképre!

2011. május 16., hétfő

4. napi nyomvonal

Kattints a nyomvonalra a részletes napi adatok megtekintéséhez!

Provance-i Alpok

Nagyobb mérethez kattints a térképre!
Elnézést az el nem küldött képért, de az olasz hálózat négyszer is visszadobta a csatolt mélt, ezért küldtem el kínomban üresen. A későbbiekben pótolom a szurdok.jpg-t. Ma sikerült Milánóból a tervezett francia Sospel fölött lévő kempingbe eljutni. 19. századot idéző falvakon, és egy félelmetes hágón átkelve. Ez az olasz(sp73)-francia(d93) határon vezet át egy váltakozó irányú forgalommal rendelkező igen keskeny 3km hosszú alagúton. A szerpentin egy pontjáról már láttuk a tengert is. Érdemes a Google Maps Street View-val megnézni a francia szakaszt. Holnap Monaco oceanográfiai múzeumába látogatunk, és a nap végére St.Tropez a cél. Szervusztok!

Milano

Nagyobb mérethez kattints a térképre!

Üdv az olvasóknak! És egyben elnézést kérek a fordított képért. Tegnap délre elállt az eső és a langyos szél ki is szárított mindent, így hát útra keltünk. Egy fantasztikusan szép úton jutottunk fel egy hegyi falucskába. Lásd a fotó alapján a térképet. Ez az utolsó kép, amit így küldök, mert lezabálta a kártyámról a pénzt a nyomvonal. A továbbiakban csak írott anyagot és utólagos tracket küldök, míg wifi-re nem lelek. Bocs mindenkitől. Jelenleg Alba településen kávézunk és egy kis francia kemping a mai cél. (dög meleg van és hajat is tudtam végre mosni) Sziasztok!

2011. május 15., vasárnap

3. napi nyomvonal

Kattints a nyomvonalra a részletes napi adatok megtekintéséhez!

Még mindig a Garda...

11 fok, eső és még mindéég kócosan. Tudtuk, hogy csapadék mindenképp lesz. Ha útközben ér utol nincs gond. De így más a szitu. A borsos ár ellenére se hajszárító, se eü papír, miként az a talján kempingekben dívik. A sátor előtt kutya, macska, rigó és kacsa mászkál. Elenyésző beázás pár csepp formájában azért akad. Reggelire bögreleveseket ittunk. Egyébként nem is rossz egész nap dögleni. Van idő előre cigit gyúrni, a gázfőzővel dohányt, zoknit szárítani. Csak a rötyi van ilyenkor messze. Be kéne szerezni egy jóképű kacsát... ;) Na! Nem olyat, ami a képen is van! Hanem kórházit. Amolyan motoros-összecsukhatóst. :D Szóval szerintem ma már nem megyünk tovább.