2014. május 21., szerda

Keresztül az Atlaszon

Kalandosra és egyben csodásra is sikeredett a mai nap.
Megnéztük Ourika völgyét, mely mindenféle föld- és kézműves szakma olyannyira nem titkolt otthona, hogy minden tevékenység az utcafronton zajlik.

Aztán egy hegyi úton elértük a nevezetes hágót, a Tizi n'Tichka-t. Az út lélegzetelállító volt. Minden kanyar után mán más és más színekben pompázott az Atlas. Hol sárga, aztán barna, volt vörös, de még zöld szikla is és akkor még a növényzet változatosságáról nem is beszéltem.

A hőn áhított és sok film díszleteként szolgáló Ait Ben Haddou agyagerődjét is ki kellett hagynunk az odavezető út miatt. Biztosan kivehető lesz a nyomvonalból is, hogy nem kockáztattam meg a nem épp egy megterhelt robogó futóművének való hepe-hupás aszfaltot.
Egy minden tekintetben  rendben lévő kempingben leltünk szállásra a mai napon. Makulátlan a tusoló, angol wc, medence és egy tökéletesen érthető angolsággal beszélő, hölgy a vezető. Ajánlom mindenkinek, aki erre jár: www.escaleouarzazate.com

1 megjegyzés:

  1. Akkor ez most hogy is van? Ki kellett hagyni az Ait-Ben-Haddou erődöt a rossz út miatt, majd a nap végén az erőd közelében lévő kempingben szálltok meg?

    Akkor a végén csak nem marad ki :-) Csináljatok sok képet róla!

    VálaszTörlés