2016. június 15., szerda

Tallinni tévétoronytól a finn nyárfaerdőkig

A torony maga meglepetésekkel volt telis tele. A földszinten mini stúdiócska fogadott korabeli lámpákkal és két sörösrekesz méretű színes orosz kamerával. Iszonyat gyors lift vitt fel a 170 m magasságban kialakított kőrpanorámás kilátórészhez, ami szintén nagyon ki volt találva mindenféle tekintetben. Sajnos a külső peremen történő sétáláshoz újra le kellett menni a földszintre jegyért, de megérte. Igazán kitörölhetetlen emlék marad a kinti lépdelés.


A kompot eme séta miatt lekéstük ugyan, de szintén élményszámba ment mind a várakozás, a feljutás és persze a kétórányi út is. A brutális méretű hajótest két szinten nyelte magába a járműveket. Buszokat, kamionokat egyaránt. A moci lekötözését követően felzúztunk lifttel a 9. emeleti napozóteraszra.


Ezen a szinten volt még egy komplett Burger King, gyermekjátszóház, presszó. Kocsmából persze minden szinten volt legalább egy. A hetediken pl. mini színpad is volt amin két gitáros (egyikük egy balkezes Janis Joplin formátumú lány) nyomta élőben a dalokat az amúgy zömében tök részeg közönségnek. Az italozás mértékéről sajnos nem tudok valódi beszámolót nyújtani, de rengeteg fetrengő embert láttam különböző  helyeken pl. székeken, kanapékon elég csúnya állapotban.


140 km körüli távot tettünk meg eddig itt a finneknél, ahol első napunk végére egy picinyke szigeten lévő vadregényes kempingben szálltunk meg. Ingyen szauna, jól felszerelt konyha és patyolat tiszta vizesblokk várja a pihenni vágyó embert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése